Marcus Allard, Peter Springare och Örebropartiet är orsaken till att Växjöpartiet bildades

Via SoundCloud fick jag idén till att bilda Växjöpartiet, men kommer orsaken till att Växjöpartiet bildades bli en nyhet i Växjötidningarna? Kommer ägarna och chefredaktörerna till medierna i Växjö låta journalisterna få göra sitt jobb eller kommer locket ligga på när demokratin tar fart?

Det får tiden utvisa. Vi lever i en ny tid där agenda-fulmediernas dominans allt mer sjunker och finmediernas dominans ökar i relevans. Journalister sparkas i parti och minut. Hur ska det gå för dem i framtiden? Ska media vara demokratisk och fin eller agenda-styrd och ful? Det är frågan för varje tidning som vill överleva.


I övrigt läser jag hur Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, tillåts ropa på fler poliser via VxoNews., något som ses ut att behövas i det ”öppna hjärtats Sverige”. Jag noterar att hon får framföra sin artikel utan någon kritisk utfrågning om hur sänkta skatter för de redan rika ska kunna finansiera detta. Moderaterna vill ju dessutom fortsätta betala astronomiska summor till EU.

Ska det bli tal om privata vaktbolags-poliser, eller paramilitära grupperingar, när samhället ska göras än mer ojämlikt än vad de EU-vurmande Socialdemokraterna redan gjort det? Hur ska större skillnader i förmögenheter minska kriminaliteten? Hur ska ”det öppna hjärtats politik” minska inflödet av det som kräver poliser?

Är det allmännyttans hyresgäster som ska få betala notan, genom höjda hyror och sänkta pensioner, eller är det ökad statsskuld som är planen … som vanligt? Eller är det inspiration från den välbetalde Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldt, som numera arbetar för Bank of America, som kommer göra att pengar regnar som manna från himlen?

Kommentarsfält saknas i VxoNews. Vill man inte ha folkets feedback? Nåväl. Här får de en pingning och här får folket kommentera relativt fritt. Välkomna!

Så läser jag att P4 Kronoberg ger uppmärksamhet till Elizabeth Peltola (C) och NMR. När kommer balanserade demokratiska initiativ få uppmärksamhet i denna fulmedia?


Yttermera noterar jag att det finns ett Twitterkonto som kallar sig för Växjöpartiet. Kul. Hoppas de gillar det registrerade partiet Växjöpartiet. Jag tror det. De får också en vänlig pingning eftersom de inte gillar det nya kommunhuset, precis såsom vi inte heller gillar storvulna projekt, när kommunen borde ha viktigare saker för sig än att kasta bort kommuninvånarnas pengar på sådant.

Det verkar inte ha skett mycket mer med den idén. Nåväl. Någon gång ska väl syndarna vakna.

Välkommen att kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.